• some image

  &dan: naar nieuwe hoogtes

  Ontwikkelen & Groeien

 • some image

  &dan: weer op weg

  Counseling & Coaching

 • some image

  &dan: groei je door

  Workshops & Training

Vanuit verbinding met jezelf, dát doen wat energie geeft

Als je alleen doet wat je wil of kan, zul je nooit zijn wie je werkelijk bent.
Maar als je acteert vanuit je zijn, kun je worden wat je maar wilt.

Philip Waanders

&dan staat voor de vraag die je jezelf stelt op een bepaald moment in je leven als je je realiseert dat je (iets) wilt veranderen.

Mogelijk herken je dat gevoel wel, dat je op een dag wakker wordt en je realiseert dat je het anders wilt. Je wilt op een bepaalt aspect in je leven niet verder op de manier zoals het nu gaat en vraagt jezelf af: "Tsja, wat nu?"
Iedereen gaat door een aantal fases en gebeurtenissen (klein en groot) in zijn of haar leven. De focus kan hierbij soms zo buiten jezelf liggen, dat je het contact met je zelf wat bent kwijt geraakt.
&dan staat voor dát moment: de overgangsfase ergens in je leven, carrière of relatie waarin er iets moet gaan gebeuren ... maar soms weet je nog niet precies wát of hóe!
Ook hoeft het helemaal niet om iets zwaars te gaan. Het kan heel goed zijn dat je precies voor ogen hebt wat je wilt bereiken en merkt dat je nog wat vastloopt in het zetten van de juiste stappen.

&dan biedt professionele coaching en counseling aan hen die begeleiding zoeken om zo snel mogelijk zélf weer achter het stuur te komen.

Je wilt verder, maar ...

Als je een ander resultaat wilt, zul je dingen anders moeten doen

Onbekend

Als CounselorCoach begeleid ik je bij die thema’s, waarbij je het gevoel hebt daar op dit moment niet zelfstandig uit te komen. Je zult merken dat je met het maken van de eerste afspraak een belangrijke stap hebt gezet en je reis naar het aanpakken van je thema’s al is begonnen!

Tijdens een intake maken we kennis en verkennen we problemen die je wilt aanpakken en doelstellingen die je wilt realiseren. Als we na deze intake beiden het gevoel hebben dat er een match is, bespreken we een plan van aanpak en plannen we het vervolg in. Doorgaans zijn dit zo’n 4 tot 6 gesprekken, waarbinnen je probleem is opgelost of je zelf in staat bent de vervolgstappen te zetten. Soms zijn er na de geplande sessie nog een wat laatste dingen om aan te pakken. Hierover kunnen we dan nieuwe afspraken maken.

Als cliënt blijf je hierbij aan het stuur en ben je zelf verantwoordelijk voor het werken aan je thema’s. Ik faciliteer jou in je proces en je merkt tijdens de gesprekken dat je dichter bij jezelf komt te staan. Dichter bij je emoties en bij wat voor jou écht belangrijk is. Veelal weten mensen best goed hoe ze zich willen en kunnen voelen, en wat ze dan denken en doen. Hier werk je gedurende de sessies aan. In je gedrag zal je merken dat je steeds vaker die keuzes maakt die jou dichter bij jezelf brengen.


Coaching & Counseling

De onderliggende aanpak bij coaching en counsling is in grote lijnen hetzelfde. In beide gevallen wordt je gefaciliteerd in jouw proces om zelf de antwoorden te vinden op jouw vragen. Vervolgens werk je aan zelfstandig díe stappen te zetten die jou helpen om de beleving van jouw probleem weg te nemen. Het verschil zit in het volgende:

Coaching richt zich vooral op thema’s die extern liggen. Je wilt iets bereiken, maar je loopt vast in hoe dit te realiseren.

Bij Counseling zetten we de schep dieper. Je merkt bijvoorbeeld dat je herhaaldelijk tegen dezelfde situaties aanloopt. Je gaat kijken naar je interne modellen die leiden tot bepaalde denkbeelden, gevoelens en gedrag, om hier verandering in aan te kunnen brengen.


some image
Counseling richt zich op:

 • Zingevingsvragen
 • Onzekerheid
 • Stress
 • Neerslachtige gevoelens
 • Sociale spanning
 • Moeite om grenzen aan te geven
Coaching kan uitkomst bieden bij:

 • Studiekeuze
 • Carrièreontwikkeling
 • Relaties
 • Leveren van prestaties

Latest news?